ZUL W3C COMPLIANCE NUKE
                                                                                                  

7px
  Login / Daftar Ahli
::  Home •  Download  •  Your Account  •  Forum  •  E-Cards  •  Zul Map  •  AlQuran 
7px
7px
hdr Choose Language hdr
Select Your Language:

English Malaysian
Welcome to my website.
Your information

IP
For security purposes,
all activities are logged.
ftr spacer ftr
hdr Terjmhn- Translate hdr
ftr spacer ftr
hdr Susunan Menu hdr
home.ico Utama - Main

som_downloads.gif Interaktif - Interactive
kumpulan Buku Pelawat - Guestbook
kumpulan Maklumbalas - Feedback
kumpulan Akhbar
kumpulan Forum
kumpulan Mesej - Private Message
kumpulan Kirim Berita - Submit News

kumpulan Link To Us
kumpulan Pautan - Weblinks
kumpulan Kajiselidik - Surveys
dunia.ico Khidmat - What's Here
kumpulan Muat Turun - Download
kumpulan Peralatan PHPNuke
kumpulan Guistuff
kumpulan Webtoolsbaru
kumpulan Tips & Panduan

kumpulan Zul E-Kad
kumpulan Zul Ascii
kumpulan Zul Webcam
kumpulan Zul MAP
kumpulan Zul Traffic

kumpulan Akhbar
kumpulan Buttons
ftr spacer ftr
hdr Ayat Quran hdr

Dan Kami tidak menurunkan kepadamu Al-Kitab (al-Quran) ini, melainkan agar kamu dapat menjelaskan kepada mereka apa yang mereka perselisihkan itu dan menjadi petunjuk dan rahmat bagi kaum yang beriman..

an NAHL:64

LPZH

ftr spacer ftr
hdr Ruang Sembang hdr

Only registered users can shout. Please login or create an account.
ftr spacer ftr
hdr Tukaran Matawang hdr


Tukaran Wang Asing pada waktu semasa ialah:

Unit

Daripada

Kepada



ftr spacer ftr
hdr TV Internet hdr
Anda sedang menyaksikan:
Belum Ada Pilihan Lagi




Ke Laman TV Internet
© LPZH
ftr spacer ftr
hdr Radio Internet hdr
Pilih Stesyen Anda:
Terdapat 20 stesyen kesemuanya

002a


Buka di window lain

© ZUL W3C COMPLIANCE NUKE
ftr spacer ftr
hdr Random Headlines hdr

Technology
[ Technology ]

·Makcik Pc - Komputer Pertama Buatan Malaysia
·10 Trend di Dunia Teknologi Maklumat
·Memulihkan Semula Regedit atau TaskManager
· 5 Anti-Spyware Percuma Terbaik
·Mencari Antivirus Percuma Terbaik
·Serangan Ke Atas Windows
·MELAKUKAN BACKUP MYSQL
·Rangkaian Rekacipta Yang Global
·YOUTUBE: GOOGLE BELI RM6.27 BILLION
ftr spacer ftr
hdr MP3 Player hdr


Klik > untuk memulakan MP3 dan >> menukar lagu

Buka Di Window Lain
ftr spacer ftr
hdr Pautan -Weblinks hdr
Jumlah Pautan: 118
Jumlah Kategori: 10
Jumlah Hits: 193155

Pautan Terkini
· 1: e-informasi.com
· 2: Lawak Jenaka Online
· 3: Ustaz Melaka.Net
· 4: Forum Komuniti Radio Amatur Kuala Krai
· 5: Pelajari Perisian Sumber Terbuka

Hits Tertinggi
· 1: Forum Komuniti Radio Amatur Kuala Krai
· 2: Sek Keb Taman Kosas
· 3: PHP Malaysia
· 4: TranungKite
· 5: Bukitbesi.net

Pautan web

ftr spacer ftr
hdr LPZH WAP Access hdr
AKSES LPZH MELALUI WAP.

hpLPZH kini boleh diakses dari Telefon WAP di alamat
wap.zulkiplyharun.com

ftr spacer ftr

hdr Skim Cepat Kaya: Mari Mari Mari! hdrr
Dikirim pada Tuesday 11-07-2006 11:32 oleh administrator
Articles & Newszulkiply menulis "saifulsham.com ada menulis mengenai Skim Cepat Kaya yang kini berleluasa di internet.

Apakah Skim Cepat Kaya yang begitu banyak itu benar-benar akan menjadikan anda seorang yang kaya raya sepertimana yang dijanjikan?

Ikuti laporannya.




Terdapat skim-skim yang semakin popular di kalangan pengguna Internet Malaysia hari ini yang menawarkan wang mudah dengan cara;

baca emel dapat duit
surf dapat duit
pelaburan berpulangan tinggi
Dan variasi-variasinya.

Dalam laporan ringkas ini, kita akan mengikuti dan memahami modus operandi skim-skim ini secara sepintas lalu.

Diharapkan kita dapat mengambil iktibar dan menjauhi apa juga skim yang salah di sisi undang-undang.

Paid to Read

Secara asasnya skim ini mengatakan mereka menerima bayaran dari pengiklan yang berminat untuk beriklan dengan mereka. Dan anda akan dibayar apabila anda melihat iklan-iklan ini. Kita boleh terima model ini. Kerana memang wujud pengiklan yang mahu membeli iklan semata-mata untuk membanyakkan bilangan pelawat sekaligus “page impression” (bilangan kali page mereka dilihat). Sekadar untuk berkongsi pengetahuan, pembeli iklan-iklan ini selalunya bukanlah berniat untuk menjual produk ataupun mempromosi apa-apa, sebaliknya niat utama mereka adalah untuk menarik lebih ramai pelawat ke laman web mereka. (untuk tujuan yang hanya diketahui mereka)

Bagi program baca emel untuk dapat duit pula, anda akan dibayar untuk bilangan emel yang anda terima dan baca. Selalunya akan ada had mengenai jumlah emel yang anda baca, misalnya anda hanya dibenarkan membaca 10 emel setiap hari. Dan anda akan dibayar beberapa sen untuk setiap emel yang anda baca.

Selain daripada keuntungan yang diterima daripada yuran yang dikenakan kepada pengiklan, penganjur program "paid to read" ini boleh juga mendapatkan dana tambahan daripada pakej upgrade yang ditawarkan kepada ahlinya. Misalnya anda membayar USD 10 untuk upgrade keahlian. Daripada had 10 emel sehari yang dikenakan kepada, anda kini boleh membaca 20 emel misalnya. Lebih cepat anda mengumpul bayaran, lebih cepat anda boleh ditukar kepada wang tunai setelah melepasi had-had tertentu.

Model perniagaan seperti ini walaupun kurang solid, tetapi masih boleh diterima akal (walau apa pun lebih baik dijauhi). bahay a risikonya, skim-skim ini biasanya dijalankan oleh mereka yang yang tidak kredibel (orang yang cemerlang akan menjauhi skim-skim cepat kaya yang tidak mempunyai masa depan seperti ini) dan tiada jaminan anda akan dibayar setelah tiba masanya nanti. Hasilnya, penat lelah anda membaca emel-emel sebelum ini, lesap begitu sahaja.

Autosurf

Program ini juga berasaskan konsep yang sama. mereka menerima bayaran dari pengiklan yang berminat untuk beriklan dengan mereka. Dan anda akan dibayar apabila anda melihat iklan-iklan ini. Selain daripada keuntungan yang diterima daripada yuran yang dikenakan kepada pengiklan, penganjur program “autosurf” ini boleh juga mendapatkan dana tambahan daripada pakej upgrade yang ditawarkan kepada ahlinya. Misalnya anda membayar USD 10 untuk upgrade keahlian. Daripada hanya 10 laman web sehari yang boleh dilayari untuk mendapatkan bayaran, anda kini boleh melayari 20 laman web misalnya.

Model perniagaan seperti ini walaupun kurang solid, tetapi masih boleh diterima akal (walau apa pun lebih baik dijauhi).

Randomizer/Piramid

Anda membayar sejumlah wang, dan emel anda akan diletakkan didalam satu senarai. Setiapkali ahli baru menyertai skim ini, ahli lama akan dibayar secara rawak (random) dari senarai tadi. Lebih banyak anda bayar, lebih cerah peluang anda untuk dibayar ketika ahli baru masuk.

Sistem Piramid yang sangat jelas. Katakan 7 billion penduduk dunia menyertai program ini, apa akan jadi kepada peserta yang ketujuh billion tersebut?

Dan di Malaysia, terdapat rakyatnya yang lebih kreatif. Mereka menggunakan taktik baru, iaitu system piramid mengunakan Kad ATM (bankcard). Ada ynag meminta deposit RM 10, 20 dan juga RM30. Namun konsepnya tetap sama. Ahli baru akan membayar ahli lama.

Sistem Affiliate Palsu

Kami cukup benci dengan mereka yang menyalahgunakan terma ini. Sebenarnya system affiliate adalah satu program pemasaran yang sah dan sangat berkesan di Internet. Namun disebabkan terdapat beberapa orang yang mencari keuntungan segera dengan memburukkan nama sistem affiliate.

Biarlah kami ceritakan secara ringkas. Affiliate adalah ejen jualan untuk sesuatu produk. Mereka akan dibayar apabila mereka menjual sesuatu produk, biasanya dalam bentuk komisen. Labih banyak yang mereka jual, lebih banyak yang mereka perolehi.

Kerana dikaburi untung segera, affiliate-affiliate ini akan menarik orang membeli produk mereka dengan menggunakan komisen yang bakal dikutip oleh ahli tersebut sebagai umpan. Dari tujuan asal untuk menjual produk, affiliate tadi menjual keahlian sebagai affiliate dengan janji kosong!

Di Malaysia, skim ini dapat anda kenali kerana mereka menawarkan pakej ratusan (malahan ribuan) ebook-ebook berbahasa Inggeris lapuk yang penulisnya sendiri pun tidak menggunakannya lagi pada harga tertentu di samping menjanjikan pendapatan tambahan jika anda berjaya menarik pembeli membeli pakej tersebut.

Jika anda tidak mahu membaca ebook tersebut, jangan beli. Jika anda tidak mahu menggunakan produk tersebut, jangan beli. Jangan beli semata-mata untuk menjualnya kembali, ia bukan satu tindakan yang pintar.

Variasi Skim-Skim Tersebut

Namun trend terkini, terdapat juga variasi daripada skim-skim ini yang menawarkan imbuhan dalam bentuk peratus daripada yuran yang dibayar ahli. Misalnya 1% sehari, 2% sehari, 12%sehari, dan ada juga yang berani meletakkan 130% peratus sehari!

Untuk medapatkan ganjaran ahli mungkin akan diminta melayari sejumlah laman web, membaca sejumlah emel, mencari sejumlah downline ataupun menyimpan wang di dalam dana tersebut untuk sejumlah hari.

Model perniagaan inilah yang sangat tidak solid dan seharusnya tidak ada kompromi untuk menegakkan program-program seperti ini!

1)Bayangkan jika kami dibayar 12% sehari. Setiap minggu, pelaburan kami akan bertambah 144% Setahun? Tunjukkan kami mana-mana syarikat di dunia ini yang mencatat keuntungan sebegitu besar? Syarikat minyak pun boleh bankrap tuan puan kalau bayar dividen sedemikian banyak kepada pelabur.

Jadi jelas, skim-skim ini tidak logik dan tidak mempunyai asas dan model perniagaan yang mantap. Ia tidak wajar diceburi.

Falasi

Jangan tertipu dengan kenyataan sesetengah ahli yang menyatakan mereka telah dibayar. Ya, mereka memang dibayar! Jika mereka tidak dibayar, bagaimana penganjur skim-skim ini hendak menarik (dan menjerat) lebih ramai orang. Dengan membayar ahli-ahli awal, ini akan membina kredibiliti mereka dan lebih ramai orang akan percaya mengenai “sustainability” skim tersebut. Lagipun, bukankah skim ini mengamalkan prinsip Ponzi?

Ponzi

Skim pelaburan yang melibatkan pulangan dividen yang dikaut dari wang yang dilaburkan pelabur baru dan bukan dari keuntungan perniagaan. Skim Ponzi menawarkan keuntungan jangka pendek yang tinggi untuk menarik pelabur baru, di mana wang mereka diperlukan untuk membayar dividen kepada pelabur lama. Yang seterusnya akan berterusan sehingga tindakan mereka terbongkar ataupun penganjurnya lesap.

Mudah sahaja, bayangkan anda berfikir seperti penganjur skim cepat kaya tersebut, anda mahu RM 100 dari seorang ahli yang bernasib malang, ataupun RM 100000 dari 1000 ahli yang malang?

Perkembangan Terbaru

Sebuah variasi dari skim-skim ini (agak popular di Malaysia) sedang bergelut dengan sebuah syarikat pemproses bayaran yang sedang meningkat naik. Masing-masing saling tuduh menuduh.

Yang menjadi mangsa? PENGGUNA!

Jadi, jauhilah skim-skim seperti ini walaupun ia menjanjikan bayaran lumayan dan walau sesiapun yang mencadangkannya kepada anda. Orang yang cemerlang dan usahawan internet yang sebenar akan menjauhi skim-skim seperti ini. Ia terletak dalam dua kategori sahaja, perjudian ataupun tindakan kurang bijak. Mudah."
ftrl spacer ftrr""
 
hdr Related Link hdr
· More about Articles & News
· News by administrator


Most read story about Articles & News:
Yahoo Messenger 8 Multi Login

ftr spacer ftr
hdr Please take a second and vote for this article: hdr
Average Score: 4.33
Undi: 3


Please take a second and vote for this article:

Luar Biasa
Sangat Bagus
Bagus
Biasa
Jelek

ftr spacer ftr
hdr Options hdr

 Printer Friendly Printer Friendly

ftr spacer ftr
hdr hdr
"Skim Cepat Kaya: Mari Mari Mari!" | Login/Daftar | 2 komen | Cari diskusi
Isi komentar adalah tanggung jawab pengirimnya.
hdr hdr hdr

hdr hdr
Anda tidak dibolehkan mengirim komentar, silakan daftar di sini
hdr hdr hdr

hdr hdr
Re: Skim Cepat Kaya: Mari Mari Mari! (Nilai: 1)
oleh norzufry pada Monday 17-07-2006 05:05
(Info Anggota | Kirim Pesan)
Bagi saya apa-apa pun yang boleh menjana wang takde yang salah.. *****a berani menanggung risiko dan jangan tamak sudah memadai.. daripada membuang masa di internet boleh juga cari pendapatan di internet


hdr hdr hdr

hdr hdr
Re: Skim Cepat Kaya: Mari Mari Mari! (Nilai: 1)
oleh saijuhan (joehan87@yahoo.com.my) pada Tuesday 29-08-2006 08:01
(Info Anggota | Kirim Pesan)
Kena berani tanggung risiko???... Kalau macam tu terlalu banyak scam yang mempunyai risiko tinggi. Patut tak bleh sertai skim macam ni. Sebab memberikan kemudaratan dan keuntungan hanya berpihak kepada orang atas.... Kena cari juga halal haramnya pendapatan tu... kalau penuh dengan kemudaratan, sifatnya tetap haram. Samalah dengan ganjaran... - Anti Skim Piramid and Skim Cepat Kaya(P) -


hdr hdr hdr
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Valid HTML WDG [Valid RSS] [Valid Atom 1.0]
All trademarks and copyrights held by respective owners. Member comments are owned by the poster.
All the rest © 2004-2006 ZULKIPLY HARUN.

Copyright © 2005 by Francisco Burzi.
This is free software, and you may redistribute it under the GPL.
PHP-Nuke comes with absolutely no warranty.

Top 100 PHPNUKE

Penjanaan halaman: 6.03 Saat
NukeMalaysia by Zulkiply Harun

Add to My Yahoo! Add to Google Add To My MSN Subscribe in NewsGator Online xml-rss
[Valid RSS] [Valid RSS] [sitemap] [mcafee]
§§ Theme Athena for PHPNUKE by LPZH